Planning evenement

De inschrijving Zwemmeland 2019 is gesloten, het maximale aantal deelnemers is bereikt, ook op eigen gelegenheid naar de startplek op Marken of mee zwemmen kan niet meer!
Op zondag 1 september 2019 ziet de planning er als volgt uit.

Afhankelijk van het weer kan er iets veranderen maar met de ervaring van vorige jaren zal het als volgt zijn:

±08.30        Start aanmelding/ophalen starttas deelnemers!

±10.30        Vertrek 1e groep naar en met de bus richting Marken

±10.45        Sluiten aanmelding

±11.00        Vertrek 2e groep naar en met de bus richting Marken

±12.00        Start van de zuidpier haven Marken

±13.00        Aankomst 1e zwemmers op het Hemmeland

±14.00        Einde zwemtijd,  AFMELDEN, Prijsuitreiking

Na aankomst van alle zwemmers is tijd om onder het genot van koffie of thee na te praten en een broodje te eten (voor deelnemers gratis natuurlijk)

Bij mooi weer is het genieten op het Hemmeland en wellicht schijnt de zon en is het warm.

Zie hieronder de uitgebreide beschrijving:

Zwemmeland 2019 op zondag 1 September

Inleiding:

Het is nog lang niet zover maar we houden het simpel

Opzet:

De editie 2019 is in grote lijnen gelijk aan vorige jaren, de formule is goed en wij als organiserende stichting hebben wederom vele puntjes op de “I” gezet.

Het vervoer naar Marken kunnen jullie van te voren reserveren, de busrit kost € 2,50 per persoon en kan bij aanmelding worden geboekt en betaald

Het Rescue team is uitgegroeid tot een hecht team, dit is een groep nautisch ervaren mensen met grote boten die alle zwemmers in de gaten zullen houden, samen met de redders van het reddingsstation Marken. Er wordt contact gehouden via marifoon en portofoons. In geval van extreem weer kunnen alle zwemmers aan boord worden genomen.

Aanmelden:

Het aanmelden voor de deelnemers van de overtocht start om 8.30 uur  en wij zorgen voor voldoende beschutting en koffie/thee voor de vroege vogels.

Kom allemaal naar het Hemmeland en geniet vast van de verhalen van medezwemmers

Check in en ontvang de starttas met daarin een badmuts met startnummer, deze badmuts is verplicht om te dragen. Voor de herkenbaarheid van de volgboten van het rescueteam en voor de tijdregistratie van iedere zwemmer.

Vervoer naar Marken:

Het vervoer naar Marken is dit jaar optioneel bij de inschrijving/betaling. Deelnemen aan de overtocht Zwemmeland kost € 25,00 en de busrit is € 2,50 extra

Om ±10.30 uur gaat de eerste groep naar de bus. Dit is 300 a 400 meter lopen omdat de bussen niet het Hemmeland op kunnen rijden.

±11.00 uur is de dubbeldekker van Tours & Tickets terug en brengt de 2e groep naar Marken.

De rit naar Marken is ons als organisatie ontgaan maar aan de verhalen te horen is dat een happening op zich. Wellicht is Stef van TOURS&TICKETS weer onze privé chauffeurs.

Naar de startplek:

De bus stopt nabij de parkeerplaats op Marken en de deelnemers lopen wederom een stukje door het idyllische dorp Marken.

Wij verzamelen bij het zwemstrandje aan de zuidpier van de haven wat links om de haven te bereiken is.

Ter plaatse zorgen wij weer voor omkleed faciliteiten in geval van wat minder weer en er zijn sanitaire voorzieningen die gebruikt mogen worden. Wij hopen natuurlijk op schitterend mooi weer en 25°

De start vanaf Marken:

De start is gepland om 12.00 uur echter het weer kan roet in het eten gooien. Mocht het weer te zwaar en zijn en te veel risico opleveren dan zal in overleg met de K.N.R.M. en het Rescue-team besloten worden wat te doen.

De startplek is aan zuidzijde van de haven bij het zwemstrandje. Hier staan tenten om beschut om te kleden en er is een toiletgelegenheid in de vorm van een zg “dixy” en plaszuil. (met dank aan de Marker Evenementen Stichting)

Bij de voorgaande jaren hebben wij ervaren dat bij de aanmelding op het Hemmeland het weer heel anders kan zijn dan bij de start op Marken.

Voor de start krijgen de deelnemers de actuele data betreffende weer en temperaturen doorgegeven in een laatste briefing.

Hier moet elke deelnemer de witte plastic tas met startnummer met kleding schoenen en meer zaken worden afgegeven bij de grijze Motortoer-Ducati bus, deze rijdt terug naar de finish plaats en worden de tassen teruggegeven bij afmelding bij de tent. Knoop de tas goed dicht evt. met het koordje wat in de tas zit. Zo zijn wij zeker dat iedereen veilig is aangekomen.

De route:

De zwemroute is gelijk aan die van vorig jaar, om het wierveld heen en eerst richting punt Hemmeland en dan 70° bakboord richting FINISH…… of te wel tussen de vaargeul en de snelvaarbaan liggen een dertigtal gele skippyballen die de te zwemmen route aangeven. Deze skippyballen moeten de deelnemers rechts passeren.

Elke kilometer wordt duidelijk aangegeven met een grote groene opblaasbare “zeilboei” en een rode skippybal ligt steeds tussen de KM markeringen op 500 mtr

Komen zwemmers te dicht bij de vaargeul of in de snelvaarbaan/waterskibaan dan worden zij door de volgboten weer op de juiste koers gebracht.

De aankomst:

Bij aankomst wordt de tijd van alle zwemmers opgenomen vanaf het officiële startsignaal om ±12.00 uur, dit zal duidelijk hoorbaar zijn.

Na aankomst wordt iedereen opgevangen en in de omkleedtent liggen de kledingtassen op startnummer klaar. Deze tent met tassen wordt continue bewaakt zodat jullie warme fleecetrui en handdoek, schoenen en sokken er liggen bij aankomst. Voor GSMobieltjes, auto, c.q. huissleutels en andere waardevolle zaken zijn wij niet verantwoordelijk.

Wij wensen jullie veel succes, een goede tijd en een fijne dag.

De Organisatie

 

Comments are closed.