Planning 11e editie

Op zondag 3 september 2023 ziet de planning er als volgt uit.

Afhankelijk van het weer kan er iets veranderen maar met de ervaring van vorige jaren zal het als volgt zijn:

08.30        Start aanmelding/ophalen starttas deelnemers!

10.30        Vertrek 1e bus naar Marken, grote parkeerplaats

11.00         Vertrek 2e bus naar Marken.

12.00         Start van het zwemstrandje Zuidpier haven Marken

±13.00       Aankomst 1e zwemmers op het Hemmeland (reguliere finish lijn)

±14.00        Einde zwemtijd,  AFMELDEN, Prijsuitreiking

Na aankomst van alle zwemmers is tijd om , onder het genot van koffie of thee na te praten en een broodje te eten (voor deelnemers gratis natuurlijk)

Bij mooi weer is het genieten op het Hemmeland en wellicht schijnt de zon en is het warm.

Zie hieronder de uitgebreide beschrijving:

Zwemmeland 2023 op zondag 3 September

Opzet:

Het zwemparcours zal dit jaar weer ¨De oversteek¨ zijn.

Het Rescue team zal ook bij deze editie met zo´n 6 boten de wacht houden, deelnemers bijstaan en schepen, boten en jetski´s weren, samen met de 2 schepen van de redders van het reddingsstation Marken. Er wordt contact gehouden via marifoon en portofoons. In geval van extreem weer kunnen alle zwemmers aan boord worden genomen.

Aanmelding op 3 september:

Het aanmelden voor de deelnemers van de overtocht kan vanaf 8.30 uur  en wij zorgen voor voldoende beschutting en koffie/thee voor de vroege vogels.

Check in en ontvang de starttas met daarin een badmuts met startnummer op naam, deze badmuts is verplicht om te dragen. Deze tas moet je ook weer inleveren bij de DUCATI bus bij de start op Marken en haal hem na aankomst op, dit is de 3e controle dat je aangekomen bent.

Ter plaatse zorgen wij weer voor omkleed faciliteiten in geval van wat minder weer en er zijn sanitaire voorzieningen die gebruikt mogen worden. Wij hopen natuurlijk op schitterend mooi weer en 25°

De start vanaf het zwemstrand, Zuidpier van de haven van Marken:

De start is gepland om 12.00 uur echter het weer kan roet in het eten gooien. Mocht het weer te zwaar en zijn en te veel risico opleveren dan zal in overleg met de K.N.R.M. en het Rescue-team besloten worden wat te doen.

De startplek is zwemstrandje op Marken, het rechter/Zuidelijke Waterland strand (Hemmeland) is wederom de Finish

Bij de voorgaande jaren hebben wij ervaren dat bij de aanmelding op het Hemmeland het weer heel anders kan zijn dan midden op de Gouwzee dus voor de start krijgen de deelnemers de actuele data betreffende wind weer en temperaturen doorgegeven in een laatste briefing.

Ook NU moet elke deelnemer de witte plastic tas met startnummer met kleding schoenen en meer zaken afgegeven bij de Grijs/rode DUCATI-bus en worden de tassen teruggegeven bij afmelding bij de afmeldpost.

Zo zijn wij zeker dat iedereen veilig is aangekomen.

De route:

De zwemroute is in een grote boog van 3,5 km uitgezet langs 3 grote gele zeilboeien op 1, 2 en 3 km. Daartussen liggen een dertigtal  gele skippyballen die de te zwemmen route aangeven. Deze skippyballen moeten de deelnemers rechts passeren.

Elke kilometer wordt duidelijk aangegeven met een grote gele opblaasbare “zeilboei”

Komen zwemmers te dicht bij in de snel vaar baan/waterskibaan dan worden zij door de volgboten weer op de juiste koers gebracht.

De aankomst:

Bij aankomst wordt de tijd van alle zwemmers opgenomen vanaf het officiële startsignaal om ±12.00 uur.

Na aankomst wordt iedereen opgevangen en nabij de omkleedtent liggen de kledingtassen op startnummer klaar. De tas wordt uitgereikt bij de afmeldpost  Deze  tassen worden continue bewaakt zodat jullie warme fleecetrui en handdoek, schoenen en sokken er liggen bij aankomst.

Voor GSMobieltjes, auto, c.q. huissleutels en andere waardevolle zaken zijn wij niet verantwoordelijk.

Wij wensen jullie veel succes, een goede tijd en een fijne dag.

De Organisatie

Comments are closed.