Geschiedenis

Het zwemevenement Zwemmeland wordt georganiseerd door de stichting:

 

 

Geschiedenis
In 2012 is het als grap ontstaan, laten we met een aantal mensen naar Marken zwemmen en daarvoor gaan trainen. Al snel waren een paar mensen enthousiast en werd de route omgedraaid,
leuk voor de toeschouwers en praktisch gezien ook beter. Het evenement was meer dan geslaagd met bijna 30 deelnemers,

De Frans Verkade van reddingsstation Marken

Met 7 volgboten en de hulp van het reddingsstation van Marken is de eerste oversteek georganiseerd. Op de dag zelf waren veel toeschouwers aan de wal maar ook in de vele bootjes rond de zwemmers, dat bracht ons op een idee en via facebook geuit.
In 2013 hebben we het dunnetjes overgedaan en het was een overweldigend succes! 95 deelnemers die van heinde en verre naar Monnickendam kwamen om het evenement tot een succes te maken. Ook het korte parcours, wat als mogelijkheid geboden is om kennis te maken met het buitenwaterzwemmen werd goed bezocht. De reacties waren leuk en leerzaam, de puntjes moeten op de ā€œIā€ gezet worden.

Inmiddels na 6 jaar zijn veel zaken professioneel opgepakt en zij de verschillende organisatieteams bijna zelfsturend en is alles op der dag zelf tot in de puntjes geregeld
Editie 2019:
Wij hopen op mooi weer, een gezellige groep deelnemers en zorgen wederom voor een ploeg enthousiaste vrijwilligers die het evenement begeleiden en zorgdragen voor een leuke en sportieve prestatie voor iedereen met oog op veiligheid op het water en gezelligheid bij de aankomst. Dit natuurlijk weer met koffie, thee en broodjes en een herinnering van dit jaar.

 

 

Comments are closed.