Geschiedenis

Het zwemevenement Zwemmeland wordt georganiseerd door stichting Aqua Dynamic

In 2012 is het als grap in het zwembad van Monnickendam ontstaan, laten we met een aantal mensen naar Marken zwemmen en daarvoor gaan trainen!  Al snel waren een paar mensen enthousiast maar dan sta je in je zwembroek op Marken??  de route werd omgedraaid.

Toen gingen we met de volgboten naar Marken, nu met de bus.
Leuk voor de toeschouwers en praktisch gezien ook beter. Het evenement was meer dan geslaagd met bijna 30 deelnemers,

De Frans Verkade van reddingsstation Marken

Met een aantal volgboten en de hulp van het reddingsstation van Marken is de eerste oversteek georganiseerd. Op de dag zelf waren veel toeschouwers aan de wal maar ook in de vele bootjes rond de zwemmers, dat bracht ons op een idee en dat hebben we in het zwembad en op facebook geuit.
In 2013 hebben we het dunnetjes overgedaan en het was een overweldigend succes! 95 deelnemers die van heinde en verre naar Monnickendam kwamen om het evenement tot een succes te maken.

Ook het korte parcours, wat als mogelijkheid geboden werd om kennis te maken met het buitenwater zwemmen werd goed bezocht het korte parcours is inmiddels omgedoopt in Zondagochtend training. De reacties waren leuk en leerzaam, de puntjes moeten op de “I” gezet worden.

Inmiddels na 9 jaar zijn veel zaken professioneel opgepakt en zij de verschillende organisatieteams bijna zelfsturend. Op de 1e zondag van september willen we alles tot in de puntjes geregeld hebben.

Editie 2022:

De inschrijfprocedure start weer op 1 januari vanaf 0:00 uur Iedereen komt op volgorde van mailontvangst op de lijst te staan. Na betaling sta je definitief op de lijst en ontvangt iedereen een inschrijving en betaling bevestiging per mail met startnummer. Stuur de mail vanaf 1-1-2022 naar zwemmeland@gmail.com
Wij hopen op mooi weer en een gezellige groep deelnemers. Wij zorgen wederom voor een ploeg enthousiaste vrijwilligers die het evenement begeleiden en zorgdragen voor een leuke en sportieve prestatie voor iedereen met oog op veiligheid op het water en gezelligheid bij de aankomst. Dit natuurlijk met koffie, thee en broodjes en een herinnering van dit 10e jaar.

Comments are closed.